The Canopy

In Brief

The Canopy


Construction value:

FCBStudios won this competition to design The Canopy, an innovative eco-building which will provide a flexible and responsive workplace whilst also enabling the NGO client bodies to retain their own individual identities. It is intended to play a key role as a global hub for research and communication on the key environmental challenges of the 21st century.

This will be a 70,000 square feet shared, affordable workspace for 300 staff, including a conference centre, media suite and resource centre, along with public spaces such as a bookshop, restaurant and roof gardens.

Each organisation is given autonomy within the whole, and the individual workplaces have been designed for flexibility, as organisations and their needs expand and contract.

The building will also encourage interaction within the consortium workspaces, with communal spaces to encourage encounters and collaborations between organisations.

The project is currently awaiting funding.