Focused on community, inclusion and informal luxury, the House of St Johns is a members club that gives back.

House of St John's, Bath
Copyright Feilden Clegg Bradley Studios

The House of St John's is a members club workspace and social enterprise, directing 100% of its profits to tackling inequality and inequity.

  Located at No. 1 Queen Square in Georgian Bath, it offers coworking, private offices and dedicated desks, meeting rooms and an event space to its members.

  The sensitive renovation focussed on the repair and reuse of existing materials and efficient systems for low energy use that wouldn’t impact on the Grade I Listed interior. Lighting control systems were employed to reduce the presence of wall mounted switches and Wifi was designed to be largely concealed throughout the building, while also ensuring a space with the fastest wireless internet in the city.

  The interior fit out made for a contemporary, informal space which encourages varied ways of working and provides opportunities for interaction and networking.

Key Information

Sector: Workplace, Interior Design

Client: St John's Foundation

Location: Bath

Completion: April 2021

Size: 825sqm

Team

Architect
Feilden Clegg Bradley Studios
Civil & Structural Engineers
Mann Williams
MEP
QODA Consulting
Acoustic
Acoustic Consultants Limited
Conservation and Heritage
McLaughlin Ross LLP
Approved Inspector
Oculus Building Consultancy Ltd
Fire Engineer
Buro Happold
Interior Design
Feilden Clegg Bradley Studios
Survey Consultant
Russell Geomatics
Principal Designer
Pick Everard
Archaeology
Wessex Archaeology
Project Manager
MEA (Michael Edwards Consultants Limited)
Planning Consultant
Graham Gover Ltd
Photographer
Rebecca Noakes