May 2019

10/05/2019
The Lookout wins an RIBA East Award

A sustainable visitor centre on the Holkham Reserve in Norfolk is one of 18 projects to win an RIBA Regional Award of the 23 projects shortlisted by RIBA East.

Designed by FCBStudios and delivered by Lucas + Western Architects, The Lookout was conceived out of a need to control the impact of visitors on the National Nature Reserve, to educate people about the effect of their visit on the Reserve, inform visitors about the diverse, rare and protected wildlife and to provide much-needed visitor facilities. It was inspired by the landscape in which it sits, providing panoramic views of the wildlife and infinite horizons of the Reserve.

Jury chair Jon Greenfield, of Hamson Barron Smith said: ‘’We saw some incredibly clever and thought-provoking schemes, which we hope will act as exemplars for future new build and refurbishment projects across the country. Now, more than ever, we should be recognising the importance of zero and low-carbon design, and it is heartening to see an increasing number of clients putting this at the forefront of their design briefs.’

The winning projects will go on to be considered for the RIBA National Awards, with the successful recipients announced in July.

Read more
The Lookout wins an RIBA East Award