Back

Sherwood Close


In Brief


Client:
Affinty Sutton

Location:
London

Completion:
2018

The Sherwood close project is a regeneration initiative being developed by the Affinity Sutton Group in collaboration with the London Borough of Ealing, the existing residents as well as the West Ealing Neighbourhood Forum.

The redevelopment of the existing 1970s council estate has been phased to ensure all existing residents can be re-housed within a reconfigured neighbourhood.

The project is funded by the provision of an additional 166 private homes out of a total of 305 homes within the existing 1.44 hectare site.

 

The new layout aligns directly with the surrounding urban fabric ensuring the new street pattern integrates directly into the local neighbourhood.

The streets are lined on both sides with new homes and front doors re-establishing the familiar pattern of traditionally activated street frontages.